ويزای درمانی یا پزشکی از انواع ویزا می باشد، که در سال های اخیر به انواع رواديد کشور ایران اضافه شده است. يکي از انواع ويزا، که برای ورود به ایران صادر می شود، ويزاي درماني نوع T است. ويزای درمانی ايران ، اجازه ورود به ايران برای گردشگراني است،.که با هدف درمان و کسب سلامتی به ايران سفر می کنند. اين بيماران به دلايل مختلفی از جمله، عدم امکان درمان بيماری خود در کشورشان.و يا به دليل هزینه های بالای درمان در کشور خود و يا به دنبال دريافت سطح بالاتری از خدمات درمانی و تجهیزات پزشکی و مشاوره پزشکان حاذق تر، برای درمان به دیگر کشورها سفر مي کنند. کشور ايران يکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری پزشکی در جهان است. این بیماران با دریافت ویزای پزشکی کشور ايران، می توانند بدون هیچ نگرانی و دغدغه ی فکری به درمان بیماری خود در کشور ايران بپردازند.
البته در برخی موارد مسافرانی که به قصد زیارت با خريد تور ايرانگردی وارد ایران میشوند نیز، در کنار زیارت و سیاحت خود، به انجام امور درمانی نیز می پردازند.
دسترسی سریع به عناوین مقاله…
زمان صدور و مدت اعتبار ويزای درمانی ايران
مدت زمان لازم براي صدور ويزاي درماني نوع T حدود 7 روز کاری صادر می باشد. ويزاي درمانی نوع T از مواردي است که پروسه صدور آن سریع می باشد.
درموارد فوری و با نظر پزشک معالج این مدت به 1 تا 4 روز کاری کاهش می یابد. اتباع خارجی پس از دریافت ويزاي پزشکي یک ماه فرصت دارند تا وارد کشور ايران شوند.
مدت اعتبار ويزاي درماني نوع T سی روز است. (این به این معنا است، که فرد متقاضی يا همان گردشگر پزشکی با در دست داشتن این ویزا میتواند مدت یک ماه برای درمان در ایران اقامت داشته باشد و مراحل درمان بیماری را طی کند)
ويزاي درمانی ايران قابل تمدید است. (در صورت نياز به ادامه درمان و نیاز به اقامت بیشتر متقاضیان می توانند برای تمدید اقدام کنند. ويزاي پزشکی ايران تا 90 روز قابل تمديد است.)
قوانین دریافت ویزای درمانی برای گردشگران پزشکی، تمام کشورها مشابه و یکسان نیست. صدور ويزای پزشکی برای گردشگران بعضي کشورهاي خاص حدود يک ماه زمان مي برد. در مورد شهروندان آمريکايي، صدور ويزاي پزشکي ممکن است چندین ماه طول بکشد.
روش های اخذ ويزای درمانی ايران
ويزای درماني نوع T (رواديد گردشگري پزشکی ايران) را به دو روش می توان دریافت کرد :
- دریافت ویزای پزشکی از طریق آژانس های مسافرتی
- دریافت ویزای پزشکی و درمانی فرودگاهی ایران

مجوز IPD شرط صدور ويزای درمانی ايران
یکی از مهمترین شرایط و اقدامات در فرایند ثبت درخواست و کسب موافقت برای صدور ویزای پزشکی ايران(ويزاي درماني نوع T)،.ارائه سند پذیرش از مراکز درمانی و بیمارستانی می باشد. مهمترين نکته اين است که تنها سند پذيرش مراکز درماني که دارای مجوز IPD یا به عبارتی مجوز بین المللی درمان هستند، مورد قبول مي باشد. مجوز IPD مراکز درماني، باید در سامانه وزارت امور خارجه، برای ثبت ویزا بارگذاری شود.
اخذ ویزای درمانی توسط آژانس هاي مسافرتی
آژانس های مسافرتي، برای ثبت درخواست ویزای درمانی نامه پزشکی بیمارستان های دارای مجوز پذیرش بین المللی را، به وزارت امور خارجه تحویل میدهند. برخی بیمارستانها با اینکه دارای مجوز پذیرش بیماران بین المللی یعنی همان IPD هستند، متاسفانه مورد تایید وزارت امور خارجه نیستند. وزارت امور خارجه فهرستی از بیمارستان های دارای مجوز IPD را منتشر کرده است. این فهرست توسط وزارت بهداشت تهیه و به وزارت امور خارجه ارسال گردیده است. وزارت امور خارجه فقط نامههایی را به رسمیت می شناسد،.که از سوی بیمارستانهاي اين فهرست تاييد شده، به وزارت امورخارجه صادر شده باشند. گردشگران پزشکي، که از طريق آژانس هاي مسافرتي براي اخذ ويزاي درماني نوع T اقدام مب کنند، با خيالی آسوده با مراجعه به آژانس هاي مسافرتی فقط کافي است مدارک خود را تحويل دهند و انجام کليه امور مربوطه برعهده آژانس هاي مسافرتی مي باشد.
ویزای درماني فرودگاهی ايران
ویزای درمانی فرودگاهی ايران، نوعی ویزاست که در فرودگاه صادر می شود. اين ويزا، برای آن دسته از اتباع خارجی مي باشد، که امکان آن را دارند که ویزای خود را از طریق فرودگاه های بین المللی کشور ایران دریافت کنند. با ارائه برگ تائید ویزا در گیشه ویزای فرودگاهی و پرداخت هزینههای مربوطه، می توانند ویزاي خود را دریافت کنند. البته برای دریافت ویزای درمانی فرودگاهی، متقاضی باید فرم الکترونیکی درخواست ویزای درمانی را حداقل ۴۸ ساعت قبل از سفر، از طریق سامانه ویزای الکترونیکی تکمیل و ثبت کرده باشد. گردشگر پزشکی هنگام ورود در فرودگاه می بايست، تاییدیه ثبت نام را همراه داشته باشد. بر پایه دستورالعمل های وزارت امور خارجه ایران ویزای درمانی فرودگاهی، مانند انواع دیگر ویزا شامل هزینه های ثابت می باشد. اگر ویزای پزشکي در فرودگاه صادر شود تخفیف مورد نظر ویزا های درمانی که حدود ۵۰ درصد است به آن تعلق نمی گیرد.

چه کشورهايی امکان اخذ ويزاي درمانی فرودگاهی ايران را ندارند؟
گردشگران پزشکی و اتباع بعضي کشورها بنا بر صلاحديد مراجع قانونی، مجازبه دريافت ويزای درمانی فرودگاهی ايران نمی باشند.
اتباع کشورهاي آمريکا، انگلستان، کلمبيا، کانادا، هندوستان، عراق، اردن، پاکستان، بنگلادش، سومالی و افغانستان امکان اخذ ویزای درمانی در فرودگاه را ندارند. گردشگران پزشکی اين کشورها، می بایست قبل از ورود به ایران، ویزای خود را دریافت کرده باشند.
امتیازات ویژه در ويزای درمانی ايران
یکی از نکاتی که برای گردشگران جذاب است، این است که گردشگران خارجی با هر نوع ویزایی اگر در مدت زمان اقامت خود در ایران به خدمات درمانی احتیاج پیدا کنند، محدودیتی برای پذیرش آنها در مراکز درمانی کشور ایران وجود نخواهد داشت. گردشگران می توانند از خدمات درمانی استفاده کنند. تنها کافیست اطلاعات شخصی بیمار، از طریق شرکت گردشگری سلامت.و یا شخصی که در ايران میزبان بیمار است به وزارت امور خارجه اطلاع داده و ارسال شود.
ويژگي بعدی اينکه، ويزاي درمانی ايران ويزایی ارزان و برای گردشگران خارجی می باشد. يکي ديگر از ويژگی ها و جذابيت هاي ويزاي پزشکی ايران.براي اتباع خارجی، امکان و اجازه ورود يک نفر همراه با بيمار می باشد.

هزینه های صدور ویزای درمانی ایران
بر اساس دستورالعمل وزارت خارجه ایران،.هزینه صدور ویزای درمانی ۵۰ درصد کمتر از هزینه های صدور انواع دیگر ویزا است. غالبا این روادید در کوتاهترین زمان ممکن و بدون پرداخت هزینه های ویزای فوری صادر می شود.
اما اگر ویزای درمانی به صورت فرودگاهی و در فرودگاه هاي بين المللی کشور ايران،.هنگام ورود دریافت شود، شامل این ۵۰ درصد تخفیف هزینه نمی شود.
مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی ایران
- نامه پذیرش از مراکز درمانی IPD
- نامه پزشک متخصص مبنی بر نیاز متقاضي به درمان در ایران
- اسکن پاسپورت متقاضي با اعتبار حداقل ۶ ماه از زمان ورود به ایران
- اسکن مدارک پزشکی مرتبط مانند آزمايشات،سونوگرافی،رادیوگرافی و…
- اسکن عکس پرسنلی با پسزمینه روشن و مطابق با چهره کنونی فرد(عکس جديد باشد)
براب دريافت اطلاعات بيشتر در مورد گردشگری پزشکی و ويزای درمانی ايران و يا خريد بليط هواپيما به آژانس هواپيمايي قصرشيرين مراجعه نماييد.
0 نظر